Zoeken

Walid Regragui in Madrid om Brahim Diaz te overtuigen

20 september 2023 - 09:00 - Sport

©

Marokko doet nog steeds pogingen om Brahim Diaz te overtuigen zich bij de Atlas Leeuwen te voegen. Walid Regragui, de coach van het Marokkaanse elftal, werd gespot op de tribunes van Santiago Bernabéu tijdens de wedstrijd Real Madrid-Real Sociedad.

De bondscoach van Marokko was op missie om de middenvelder van Real Madrid te overtuigen het Marokkaanse shirt te dragen, meldt AS. De 24-jarige speler wacht op een oproep voor het Spaans elftal die maar uitblijft. Luis de la Fuente heeft hem niet opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 tegen Georgië en Cyprus in september. Ondertussen blijft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) initiatieven nemen om Diaz te overtuigen.

Lees ook: Walid Regragui vertelt over ontmoeting met Brahim Diaz

Walid Regragui volgde het spel van Brahim Diaz tijdens de clash tegen Real Sociedad (2-1). De middenvelder kwam in de 87e minuut het veld op en gaf een beslissende pass aan Jude Bellingham die had kunnen scoren, ware het niet voor de geweldige redding van Remiro. "Hij is sterk verbeterd, fysiek krachtiger en gegroeid", zei Ancelotti onlangs over Diaz, die slechts 16 minuten in drie wedstrijden heeft gespeeld.

"De coach vertelde me om van elke minuut te genieten en het spel te veranderen. En dat heb ik gedaan", vertelde de speler na de wedstrijd tegen Getafe, waarin hij uitblonk. Brahim Diaz, die al eerder onder Luis de la Fuente voor de Spaanse jeugdelftallen speelde, hoopt binnenkort opgeroepen te worden voor de wedstrijden tegen Schotland (12 oktober) en Noorwegen (15 oktober).

Lees ook: Brahim Diaz niet opgeroepen voor Spaans elftal

Marokko is echter vastbesloten de speler voor zich te winnen. "Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in Brahim. Maar zulke zaken zijn gecompliceerd. Een van de obstakels is de Afrika Cup in januari", zei Regragui op 31 augustus. De coach wil graag op de jonge Madrileense aanvaller kunnen rekenen voor de komende Afrika Cup die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team