Zoeken

Brahim Diaz: Spanje dribbelt Marokko voorbij

7 februari 2024 - 13:00 - Sport

©

Luis de la Fuente, de bondscoach van het Spaans elftal, overweegt Brahim Diaz op te roepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Colombia en Brazilië in maart. De speler van Marokkaanse afkomst, die al maanden wacht op deze uitnodiging, heeft nog niet willen reageren op de oproepen van Marokko om zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten.

Volgens Relevo zou Diaz kunnen spelen in de wedstrijden tegen Colombia in Londen op 22 maart en Brazilië in Santiago Bernabéu op 26 maart. De la Fuente is onder de indruk van de middenvelder van Real Madrid en is tevreden over zijn clubprestaties, waardoor het waarschijnlijk is dat Diaz wordt opgenomen in de selectie voor deze wedstrijden.

Lees ook: Spanje zet Brahim Díaz onder druk

Brahim Diaz heeft nog geen antwoord gegeven op het voorstel van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), die al jaren probeert hem te overtuigen om voor de Atlas Leeuwen te kiezen. Zijn droom is om voor het Spaans elftal te spelen, iets waar De la Fuente zich van bewust is. "Voor zover ik weet, wil Brahim voor Spanje spelen," zei de Spaanse coach, nadat geruchten suggereerden dat Diaz uiteindelijk het Marokkaanse aanbod had geaccepteerd, een bewering die door Diaz’s entourage ook werd ontkend.

De middenvelder werd niet opgeroepen door De la Fuente voor de wedstrijden in september, oktober en november wegens zijn matige prestaties bij zijn club. Maar de jonge speler is momenteel in topvorm en heeft het vertrouwen van Real Madrid coach Carlo Ancelotti. Het lijkt er dus op dat hij voor de wedstrijden in maart geselecteerd zal worden. De la Fuente kent de technische vaardigheden van Diaz goed, aangezien hij hem reeds heeft gecoacht in de Spaanse jeugdelftallen onder 19 en 21 jaar.

Lees ook: Brahim Diaz op vakantie in Marrakech (foto)

Als Brahim Diaz zijn huidige vorm behoudt, zou hij ook opgeroepen kunnen worden voor het Europees kampioenschap. Na een moeilijke start van het seizoen heeft de speler van Real Madrid zijn topvorm hervonden, met zeven doelpunten en drie assists. Hij was de man van de wedstrijd tegen Atlético, nadat Vinicius uitviel door een blessure.

Bladna.nl