Zoeken

Brahim Díaz verkiest Marokko boven Spanje

11 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Real Madrid-middenvelder Brahim Díaz heeft een opmerkelijke wending gemaakt in zijn internationale voetbalcarrière door te kiezen voor het Marokkaans elftal, na lang te hebben gewacht op een oproep van Spanje.

De Spaanse website Marca vernam van bronnen dicht bij de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), dat Díaz besloten heeft om zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten. Er wordt momenteel gewerkt aan de laatste administratieve details om zijn verandering van sportnationaliteit officieel te maken.

Lees ook: Walid Regragui in Madrid om Brahim Diaz te overtuigen

Brahim Díaz werd in Malaga geboren uit Marokkaanse ouders. Hij maakte zijn debuut in de Spaanse jeugdteams (U17, U19 en U21) en hoopte al geruime tijd op een uitnodiging voor het Spaans elftal. Bondscoach Luis de la Fuente heeft hem echter niet opgeroepen voor de wedstrijden tegen Georgië en Cyprus, noch voor de komende duels tegen Schotland en Noorwegen op 12 en 15 oktober.

Lees ook: Brahim Diaz niet opgeroepen voor Spaans elftal

Het besluit van Brahim Díaz heeft ook gevolgen voor Real Madrid. De club zal het tussen half januari en half februari zonder de middenvelder moeten doen, aangezien Díaz in Ivoorkust zal zijn om met Marokko deel te nemen aan de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team