Zoeken

Brahim Diaz kiest voor Marokko

12 maart 2024 - 08:00 - Sport

©

De soap rond Brahim Diaz is voorbij. De sterspeler van Real Madrid heeft gekozen voor Marokko, in plaats van Spanje dat nooit concrete interesse toonde.

Brahim Diaz heeft zijn jawoord gegeven aan de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), geleid door Fouzi Lekjaa, en bondscoach Walid Regragui. Hij zal meespelen in de komende oefenwedstrijden van de Atlas Leeuwen tegen Angola en Mauritanië op 22 en 26 maart in Agadir. De naam van Diaz zal, tenzij er nog iets onverwachts gebeurt, op de spelerslijst staan voor deze twee voorbereidingswedstrijden op de kwalificaties voor het WK 2026.

Lees ook: Spanje vreest keuze Brahim Diaz voor Marokko

Volgens Marca is Brahim Diaz voorgoed verloren voor Spanje. Het Spaanse medium stelt dat het te laat is om de mening van de Real Madrid-middenvelder te veranderen. Hij heeft lang gewacht op een selectie voor La Roja, maar die kwam niet. Brahim Diaz, geboren in Malaga uit een Marokkaanse vader en een Spaanse moeder, had de keuze om voor beide landen te spelen. Gezien de desinteresse van Spanje, heeft hij uiteindelijk de oproepen van de Marokkaanse voetbalbond beantwoord, die hem al jarenlang probeert te overtuigen om voor het Marokkaans elftal te spelen.

Lees ook: Spanje lokt Brahim Díaz met complimenten, Marokko out?

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje heeft meermaals benadrukt dat hij Diaz niet vergeten is, maar tot nu toe heeft hij hem niet opgeroepen. Ondertussen biedt Marokko hem de kans om een mooie internationale carrière te beginnen. In het Marokkaanse shirt kan de Real Madrid-ster deelnemen aan de Afrika Cup 2025 in Marokko en het WK 2030 dat het land samen met Spanje en Portugal organiseert. Naar verluidt zal hij rugnummer 10 dragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team