Zoeken

Voormalig Marokkaanse voetballer slachtoffer sextortion

16 augustus 2022 - 19:40 - Sport

©

Een voormalige speler van het Marokkaans elftal is het slachtoffer geworden van een sextortion-netwerk. Drie verdachten zijn gearresteerd en worden vanwege hun vermeende betrokkenheid vervolgd door de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem.

Een van de drie verdachten heeft via sociale media contact gezocht met een voormalige speler van het nationaal elftal, die nu werkt als analist voor een sportzender in een Golfstaat. Hij deed zich voor als een jong meisje en slaagde erin om de voormalige speler in compromitterende en onfatsoenlijke posities te filmen, meldt het Arabischtalig dagblad Assabah. Daarna chanteerde hij hem met de beelden. Om te voorkomen dat de foto’s en video’s op sociale media werden gedeeld, maakte het slachtoffer een bedrag van 150.000 dirham aan hem over.

Lees ook: Marokko: celstraf voor sextortion Hervé Renard

Maar daar hield het niet mee op, de verdachte bleef steeds opnieuw geld eisen. Geërgerd verzocht de oud-speler zijn broer een klacht in te dienen bij de bevoegde diensten van de gemeente Oued Zem, hetgeen leidde tot de opening van een onderzoek.

Lees ook: Tot 4 jaar cel in sextorsionzaak Saïd Senhaji

De jongeman werd gearresteerd en voor onderzoek in hechtenis genomen. Intussen slaagde de gerechtelijke politie van Tanger, die samenwerkte met die van Oued Zem, erin de twee handlangers van de chanteur te arresteren. Ze worden alle drie vervolgd voor de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team