Zoeken

Rabat: ’overvaller met mes’ opgepakt

3 februari 2023 - 15:00 - Marokko

©

De anti-bendebrigade in Rabat heeft, in samenwerking met de inlichtingendienst DGST, een persoon gearresteerd die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een overval op een wisselkantoor in het centrum van de hoofdstad.

De arrestatie van de verdachte volgde op een onderzoek van de anti-bendebrigade van Rabat, meldt Assabah. De agenten maakten gebruik van op sociale media circulerende video’s waarop de bankovervaller te zien was. De verdachte droeg een bivakmuts en stal een geldbedrag door de medewerkster, die alleen in haar kantoor was, te bedreigen met een mes.

Lees ook: Marokkaan berecht voor overval met buit van 1,2 miljoen euro

Een vooronderzoek in samenwerking met de DGST leidde naar het adres van de verdachte in een volkswijk. Bij zijn arrestatie bekende hij het misdrijf en verklaarde dat hij het wisselkantoor enkele dagen in de gaten hield voordat hij toesloeg. Hij wachtte tot alle klanten het agentschap hadden verlaten. Toen ging hij het kantoor binnen waar de bediende alleen was. Onder bedreiging van een mes dwong hij de vrouw hem het geld te overhandigen.

Lees ook: Bankovervaller met "explosieve gordel" opgepakt in Casablanca

De verdachte is door de gerechtelijke politie in hechtenis genomen. Hij werd onder toezicht van de procureur des Konings bij het Hof van Beroep in Rabat in hechtenis genomen. Hij wordt beschuldigd van diefstal met geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team