Zoeken

Marokko: golf aan faillissementen dreigt in 2021

26 april 2021 - 15:00 - Economie

©

In Marokko hebben in de eerste drie maanden van dit jaar 2694 bedrijven faillissement aangevraagd, een toename van 15%. Bedrijfsleiders vrezen de dag dat ze niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.

De krant L’Économiste meldt dat de mate waarin de coronavirus-pandemie kan worden beheerst en de duur van de overheidssteun essentieel zijn voor de ontwikkeling van het aantal faillissementen.

Door steunmaatregelen van de overheid hebben verschillende bedrijven het toch gered tijdens de corona-crisis. Dit geldt onder andere voor het bedrijf Euler Hermes Acmar. De directeur van deze onderneming, Hicham Bensaid Alaoui, geeft aan dat meer dan 5% van het bbp in bedrijven is geïnvesteerd.

Volgens de krant hebben de steunmaatregelen tot nu toe de helft van de bedrijven draaiende kunnen houden. Nu het einde van de corona-pandemie nog altijd niet in zicht is, dreigen echter steeds meer Marokkaanse bedrijven in de betalingsproblemen terecht te komen. Voor het jaar 2021 zou het aantal faillissementen op kunnen lopen tot 30%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team