Zoeken

Marokko start programma om 250.000 banen te creëren

17 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Het nationale werkgelegenheidsprogramma "Awrach" is op woensdag 12 januari officieel gelanceerd in Rabat door premier Aziz Akhannouch. Het programma heeft als doel om in 2022 en 2023 ruim 250.000 directe banen te creëren.

Dit programma, waarmee in totaal 2,5 miljard dirham is gemoeid, bestaat uit twee delen: het eerste deel betreft tijdelijke overheidsbanen met een gemiddelde duur van 6 maanden, terwijl het tweede deel betrekking heeft op begeleiding in functie van een duurzame integratie op de arbeidsmarkt.

Lees ook: Marokko: 7 investeringsprojecten goedgekeurd, 4500 nieuwe jobs

Om het welslagen van het programma te garanderen, is op centraal en regionaal niveau een sturingsmechanisme opgezet, met een strategisch comité dat wordt voorgezeten door de regeringsleider.

Rekening houdend met de onzekere situatie van een meerderheid van niet-gekwalificeerde vrouwen, is het Awrach-programma gebaseerd op een genderaanpak, om dit belangrijke deel van de samenleving in de arbeidsmarkt te integreren. Bovendien is Awrach niet het enige programma dat gericht is op de bevordering van de werkgelegenheid. Andere acties zullen door de regering worden gelanceerd, met name het Forsa-programma. Voor dit programma zal 1,25 miljard dirham vrijgemaakt worden om ondernemerschap te ondersteunen.

Lees ook: Fnideq: nieuw recyclage-eenheid levert 3000 banen op

Uit deze programma’s blijkt de grote aandacht van de Marokkaanse regering voor het vraagstuk van werkgelegenheid. Het regeringsprogramma voorziet voor de komende vijf jaar in een economische groei van ongeveer 4% en het scheppen van één miljoen netto banen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team