Zoeken

Fnideq: nieuw recyclage-eenheid levert 3000 banen op

10 juni 2021 - 17:40 - Economie

©

Maandag werd in Tanger een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen het Regionaal Investeringscentrum van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, de Stichting MAScIR en de onderneming Klaas Puul. Deze tripartiete overeenkomst heeft tot doel in Mdiq-Fnideq een eenheid voor afvalrecycling op te richten, die enkele duizenden banen zal opleveren.

Het memorandum betreft de installatie van een eenheid voor recycling en valorisatie van afval, dat door de activiteit van het pellen van garnalen van de firma Klaas Puul in Tanger en Fnideq wordt geproduceerd, vermeldt een gezamenlijk communiqué van de regionaal centrum voor investeringen in Tanger (CRI TTA) en het Agentschap voor de bevordering en de economische en sociale ontwikkeling van de prefecturen en provincies van het noorden (APDN).

Lees ook: Ontwikkeling economische zone van Fnideq gaat vooruit

De nieuwe industriële eenheid die door Klaas Puul in de prefectuur Mdiq-Fnideq is gepland, zal meer dan 3000 nieuwe banen opleveren voor de plaatselijke bevolking. Het zal ook bijdragen tot de ontwikkeling van groene en circulaire economie in de regio.

De ondertekening van het memorandum werd een feit dankzij de pleitbezorging en het lobbywerk van de noordelijke afdeling van het CRI en het APDN, die zich hebben ingezet om het bedrijf Klaas Puul en de stichting MAScIR bij elkaar te brengen.

Klaas Puul is een multinationale onderneming die sinds 1992 in Tanger gevestigd is en gespecialiseerd is in de productie en verwerking van zeevruchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team