Zoeken

Terreurverdachten in Marokko krijgen hulp via "Moussalaha" programma

31 juli 2022 - 12:20 - Marokko

©

In Marokko zullen meer gevangenen in aanmerking voor het programma voor deradicalisering genaamd "Moussalaha". Mohamed Salah Tamek, hoofd van de centrale gevangenisadministratie DGAPR, kondigde donderdag aan dat 17 gevangenen, waaronder vrouwen, aan het programma hebben deelgenomen. Dit brengt het aantal begunstigden sinds de invoer van het programma in 2017, op 239.

In zijn 5ᵉ editie breidt zich het aantal begunstigden van het "Moussalaha" (verzoening) programma uit. Van de 239 gevangenen die aan het programma deelnamen, werden er 180 vrijgelaten, 137 kregen koninklijke gratie en 18 kwamen in aanmerking voor strafvermindering. In totaal kregen 65% van de gevangenen een koninklijke gratie.

Lees ook: Mohammed VI verleent gratie aan terroristen die berouw hebben getoond

Volgens Mohamed Salah Tamek werden ook vrouwelijke gevangenen in het programma opgenomen. Gevolg is dat 10 van de 13 vrouwen die vastzaten voor terrorisme, werden vrijgelaten. Volgens het gevangenishoofd is dit een "uniek programma dat past in de algemene strategie van het koninkrijk op het gebied van de religieuze aangelegenheden".

Lees ook: Koning Mohammed VI laat acht vrouwelijke terreurverdachten vrij

Mohamed Salah Tamek verklaarde dat "de DGAPR een nieuw plan voor de reïntegratie van gevangenen heeft goedgekeurd. Het programma heeft de eerder gestelde doelen bereikt," zei hij verheugd. Hij benadrukte ook de inspanningen van de gevangenen om van het programma een succes te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team