Zoeken

Marokko: politie actief op zoek naar oplichter uit Nederland

16 november 2021 - 19:40 - Marokko

©

Een Marokkaan die in Nederland woont, wordt actief gezocht door de Marokkaanse autoriteiten. Hij heeft in Sidi Slimane werkloze jongeren opgelicht voor 20 miljoen dirham, door hen arbeidscontracten in Europa te beloven.

Honderden jongeren zijn het slachtoffer geworden van oplichting door deze Marokkaan die gespecialiseerd is in immigratie en valse arbeidscontracten. Hij lokte zijn slachtoffers door te adverteren met goedbetaalde banen in verschillende Europese landen en Canada, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Oplichtster opgepakt in Tanger

De oplichter is eigenaar van een gebouw en een café in Sidi Slimane en staat bij jongeren bekend om zijn diensten als tussenpersoon om illegaal naar Europa te emigreren. De jongeren hapten toe nadat zij van drie jongeren de bevestiging hadden gekregen dat ze arbeidscontracten hadden gekregen op grond waarvan zij naar Europa konden emigreren en daar konden werken.

In totaal zijn 300 tot 400 jongeren uit Sidi Slimane het slachtoffer geworden van deze grootschalige oplichting. De Marokkaanse Nederlander vroeg tussen 100.000 en 150.000 dirham van elk slachtoffer voor deze dienst. Naar verluidt heeft hij in totaal 20 miljoen dirham verzameld.

Lees ook: Diplomaten in Tetouan waren oplichters

Volgens dezelfde bron werkte de betrokkene, die momenteel voortvluchtig is, voor een illegaal netwerk voor mensensmokkel dat zeer actief is op de as Kenitra-Sidi Slimane. Bijna 200 jongeren demonstreerden afgelopen vrijdag voor zijn café, om hun geld op te eisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team