Zoeken

Marokko: bijna miljoen kinderen gevaccineerd

18 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

De vaccinatie van jongeren tussen 12 en 17 jaar ging begin deze maand van start in Marokko en loopt heel vlot. Bijna een miljoen minderjarigen ontvingen in de afgelopen twee weken een eerste dosis van het coronavaccin.

In totaal "kregen 905.000 kinderen reeds de eerste dosis van het vaccin tegen het coronavirus, wat één derde van deze categorie vertegenwoordigt", zegt Dr Said Afif, lid van het Technisch en Wetenschappelijk comité voor vaccinatie.

Lees ook: Marokko: petitie tegen vaccinatie van kinderen boekt succes

De expert meldt tevens dat 57% van de jongeren die een eerste dosis hebben gekregen, met het Pfizer vaccin werd gevaccineerd. De resterende 43% kreeg het Sinopharm vaccin toegediend.

Volgen Dr Afif "komt de vaccinatiecampagne in een stroomversnelling en worden dagelijks 100.000 jongeren gevaccineerd". In dit tempo zal de gestreefde vaccinatie van 3 miljoen kinderen voor het begin van het schooljaar op 1 oktober, gemakkelijk worden bereikt zegt de expert.

Lees ook: Marokkanen vrezen verplichte vaccinpas (video)

De vaccinatiecampagne voor jongeren heeft betrekking op leerlingen uit de openbare sector, maar ook uit de private sector en de buitenlandse missies in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team