Zoeken

Belgische Marokkaan opgepakt voor oplichting in Sidi Slimane

26 december 2021 - 20:55 - Marokkanen in het buitenland

©

De gerechtelijke politie van Sidi Slimane heeft een in het buitenland gevestigde Marokkaan gearresteerd die een scheepvaart- en internationaal transportagentschap leidt. Hij wordt ervan beschuldigd verschillende mensen te hebben opgelicht door het ondertekenen van fictieve contracten voor werk in het buitenland.

De verdachte zou betrokken zijn bij een netwerk van mensenhandelaars. Hij werd gearresteerd tijdens een gezamenlijke operatie van de gerechtelijke politie van Sidi Slimane en hun collega’s van de Wilaya van Kenitra. Hij is eigenaar van een scheepvaart- en internationaal transportagentschap en heeft verschillende slachtoffers opgelicht. Volgens het dagblad Al Akhbar bood hij fictieve arbeidscontracten aan in Frankrijk en Canada.

Lees ook: Fransman opgelicht door valse leden Marokkaanse koninklijke familie

De verdachte, bijgenaamd "Rifi", werd gearresteerd nadat enkele van zijn slachtoffers een klacht tegen hem hadden ingediend en een sit-in voor het hoofdkantoor van zijn agentschap hadden georganiseerd.

De man, die ook de Belgische nationaliteit heeft, is voor de onderzoeksrechter gebracht op beschuldiging van fraude en aanzetten tot immigratie. Op het moment van zijn arrestatie was hij in het bezit van een grote som geld in euro’s.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

De verdachte vroeg tussen 70.000 en 120.000 dirham aan zijn slachtoffers om een contract af te leveren dat zij nooit ontvingen. De gerechtelijke politie van Sidi Slimane ontvangt nog steeds klachten tegen deze man.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team