Zoeken

Diplomaten in Tetouan waren oplichters

27 mei 2021 - 12:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Tetouan is een onderzoek gestart naar oplichters die veel slachtoffers hebben gemaakt door zich voor te doen als diplomaten. Ze hebben verschillende zakenmensen geld afhandig gemaakt door ze via sociale media te benaderen voor niet bestaande investeringsprojecten in Marokko.

Dagblad Al Akhbar meldt dat de gerechtelijke politie van Tetouan de cybercriminelen in het vizier heeft. Door zich voor te doen als diplomaten wisten ze hun slachtoffers ervan te overtuigen dat zij deals met buitenlandse investeerders konden sluiten voor projecten van enkele miljoenen dollars in Marokko. De zakenlieden werden gevraagd om hun investeringen te doen in dollars.

Het onderzoek naar de zwendel van de cybercriminelen is ingesteld naar aanleiding van een klacht die is ingediend door een jonge zakenman die het slachtoffer was geworden van deze oplichters. De jonge Marokkaan was via sociale media in contact gekomen met iemand die zich voordeed als lid van de Amerikaanse marine. Tijdens missies zouden de marinier en zijn collega’s miljoen euro’s bij elkaar hebben gespaard dat zij graag in Marokko zouden willen investeren. Vervolgens werd het slachtoffer doorverwezen naar andere cybercriminelen die 50.000 dirham van het slachtoffer wilden hebben om "formaliteiten" te regelen.

Tot nu toe is er in het onderzoek van de gerechtelijke politie van Tetouan bewijs verzameld zoals documenten over geldoverdrachten, telefoonnummers en bankrekeningen. Aan de hand van deze informatie hoopt de gerechtelijke politie zo snel mogelijk de daders te vinden en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team