Zoeken

Marokko: petitie tegen vaccinatie van kinderen boekt succes

16 september 2021 - 19:40 - Gemeenschap

©

Niet alle tegenstanders van kindervaccinatie zijn complotdenkers: een petitie die twee weken geleden in Marokko van start is gegaan heeft de steun gekregen van moeders, artsen en specialisten op het gebied van de volksgezondheid. De initiatiefnemer telt al meer dan 37.000 ondertekenaars.

De petitie tegen de coronavaccinatie van kinderen en jongeren in Marokko en in de rest van de wereld, werd opgestart door apotheker Anas Filali en heeft inmiddels iets meer dan 37.600 handtekeningen verzameld, meldt h24info. Volgens de initiatiefnemer van de petitie zijn er meerdere redenen voor deze strijd, maar de bedoeling is vooral om de integriteit van het kind te beschermen.

Lees ook: Marokko: petitie tegen coronavaccinatie kinderen

Filali wijst onder meer op de niet-aansprakelijkheid van laboratoria in geval van bijwerkingen; de "talrijke ernstige pathologieën zoals myocarditis, trombose, auto-immuunziekten, en de talrijke gekende sterfgevallen in de hele wereld"; de niet-noodzakelijkheid en het niet-urgente karakter van de toediening van dit vaccin voor deze bevolkingsgroep die zeer weinig te lijden heeft van ernstige vormen van de ziekte, en het "experimentele" karakter van "deze gen-injectie die als vaccin is goedgekeurd".

Met het argument dat kinderen een natuurlijke immuniteit hebben die niet mag worden bezoedeld met een andere, die sterker zou zijn, heeft de initiatiefnemer verschillende mensen overtuigd via de site Change.org, schrijft dezelfde bron.

Lees ook: Covid-vaccinatie leerlingen van start in Marokko

Een moeder die de petitie ondertekende, vond de vaccinatie "belachelijk en overdreven" en voegde eraan toe dat "niet veel kinderen lijden aan ernstige vormen van de ziekte, op de intensive care worden opgenomen of eraan overlijden, dus ik zie het nut van dit vaccin niet in, zolang niet is bewezen dat het veilig en vooral effectief is".

"Ik heb de petitie ondertekend als ouder, ik weiger mijn kinderen in te laten spuiten met een product dat nog experimenteel is en waarvan de gevolgen onbekend zijn. Bovendien zien we in de Verenigde Staten, Engeland, enz. veel bijwerkingen, waaronder myopericarditis, om nog maar te zwijgen van Guillain-Barré-syndromen en andere neurologische aandoeningen," zegt een andere gezondheidswerker.

Lees ook: Marokko: 8 kinderen gestorven aan Covid-19 deze maand

Met betrekking tot het streven van de autoriteiten om een collectieve immuniteit te bereiken, verklaart een arts die ook de petitie ondertekende, dat "indien het doel is om kwetsbare personen te beschermen die ernstige vormen van de ziekte kunnen ontwikkelen, dan vervult de vaccinatie deze rol helemaal niet, aangezien gevaccineerden (kinderen of niet) het virus blijven overdragen. Bovendien ontwikkelen kinderen zelf geen ernstige vormen van de ziekte" (behalve de meest kwetsbare met afweerstoornissen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team