Zoeken

Marokko: 8 kinderen gestorven aan Covid-19 deze maand

30 augustus 2021 - 19:30 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani nodigt ouders in Marokko uit om hun kinderen massaal te laten vaccineren, om de hen in het onderwijs te beschermen en de verspreiding van het coronavirus te beperken.

El Othmani legt via een video op sociale netwerken uit dat dit proces in gang wordt gezet vanwege de toename van besmettingsgevallen die in deze leeftijdsgroep worden geregistreerd. Volgens het regeringshoofd zijn er door de toegenomen verspreiding van de Deltavariant onder jongere kinderen, inmiddels reeds 19 kinderen overleden aan Covid-19, van wie acht in de maand augustus.

Lees ook: Covid-vaccinatie leerlingen van start in Marokko

Volgens hem zijn er sinds het begin van de coronapandemie in Marokko 256 kinderen opgenomen op de intensive care, waarvan 117 alleen al in augustus. Vandaar het belang van de intensivering van de coronavaccinatiecampagne, "zodat we de leerlingen kunnen beschermen en de verspreiding van het virus kunnen beperken".

Het technisch en wetenschappelijk comité heeft de vaccins van Sinopharm en Pfizer hiervoor goedgekeurd, omdat de doeltreffendheid en de veiligheid hiervan voor deze leeftijdsgroep door internationale proeven zijn vastgesteld. Daarbij wordt benadrukt dat dit proces vrijwillig en facultatief moet zijn en afhankelijk is van de toestemming van de ouders en voogden van de kinderen.

Lees ook: Marokko: petitie tegen coronavaccinatie kinderen

Saadeddine El Othmani concludeert door te zeggen: "Hoewel dit proces facultatief en vrijwillig is, roepen wij op tot een brede deelname aan deze vaccinatiecampagne". Hij haalt hierbij het voorbeeld aan van een aantal landen, die hun studenten reeds hebben gevaccineerd om de collectieve immuniteit te bereiken.

Bladna.nl