Zoeken

Marokko overweegt verplichte vaccinpas onder voorwaarden

9 september 2021 - 15:00 - Marokko

©

De video over de vermeende veralgemening van het vaccinatiepaspoort heeft in Marokko tot een groot debat geleid. Saïd Afif, lid van het wetenschappelijk comité voor de vaccinatie tegen het coronavirus, heeft hierover vragen beantwoord, met name over de datum van de uitvoering ervan.

Zal het vaccinatiepaspoort ook worden opgelegd in cafés, restaurants en winkelcentra in het koninkrijk? Op deze vraag antwoordde Dr Said Afif, dat "we pas kunnen praten over de verplichting van een vaccinatiepaspoort in openbare ruimten, als we een aanzienlijke vaccinatiegraad hebben bereikt". Op dit moment hebben meer dan 20 miljoen mensen, oftewel 60% van de bevolking, de eerste dosis van het vaccin al ontvangen en zijn 15,5 miljoen mensen volledig gevaccineerd. Dat is 55% van de beoogde Marokkanen.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas verplicht in openbare plaatsen?

Tot nader order "is de geleidelijke terugkeer naar het normale leven prioritair," zei Afif in Challenge. Hij voegde eraan toe dat "we om dit mogelijk te maken de vaccinatiegraad moeten verhogen, aangezien het vaccin de verspreiding van het virus vermindert. Studies over de vier in Marokko toegediende vaccins tonen aan dat zij tot 90% beschermen tegen ernstige vormen van de ziekte", zei hij. Maar "we mogen niet vergeten dat de doeltreffendheid van de vaccins is afgenomen door de Deltavariant, die de incidentie heeft verdubbeld: een patiënt besmette vroeger drie mensen, maar nu zes," zei hij, erop wijzend dat "het vaccinatiepaspoort niet wordt ingevoerd om de vrijheid te beperken".

Lees ook: Marokko lanceert vaccinatiepaspoort

In Marokko wordt de vaccinatie voortgezet en "na het vaccineren van volwassenen, dienen wij nu doses toe aan studenten tussen 12 en 17 jaar," concludeerde Afif.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team