Zoeken

Marokko: petitie tegen coronavaccinatie kinderen

30 augustus 2021 - 17:30 - Marokko

©

Verschillende stemmen roepen het ministerie van Volksgezondheid op om de coronavaccinatie te annuleren voor kinderen van 12 tot 17 jaar. "Neen tegen de vaccinatie van kinderen in Marokko en in de wereld", is de slogan van de campagne die online werd gelanceerd en al duizenden handtekeningen heeft verzameld.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie ontlopen de laboratoria die de vaccins produceren, de verantwoordelijkheid voor de bijwerkingen van het vaccin op de gezondheid van kinderen en dit is reden genoeg om een dergelijk initiatief niet door te laten gaan. "Het vaccin is nog maar kort geleden ontwikkeld, zonder enige garantie van veiligheid door middel van wetenschappelijke studies of volledige klinische proeven op kinderen," betogen de campagnevoerders, die de petitie hebben gelanceerd om het ministerie van Volksgezondheid te vragen om geen kinderen in te enten.

Lees ook: Covid-vaccinatie leerlingen van start in Marokko

"Wij zorgen voor onze kinderen en wij zijn als ouders ook verantwoordelijk voor hen, wij waarderen en beschermen hen, omdat zij de toekomst van de mensheid zijn. De initiatiefnemers zijn er niet volledig van overtuigd dat het noodzakelijk is om hun kinderen in te enten tegen Covid-19, omdat zij vrezen voor de onzekere gevolgen van vaccinatie op hun gezondheid," leggen zij uit.

Zij wijzen erop dat kinderen een natuurlijke immuniteit hebben die niet verstoord mag worden door een sterkere immuniteit. "Zelfs wanneer kinderen besmet zijn met het coronavirus, herstellen zij met behulp van doeltreffende medicatie, zonder complicaties in een paar dagen tijd. En aangezien het zeer zeldzaam is dat kinderen Covid-19 krijgen, denken wij niet dat onze kinderen een besmettingsrisico vormen voor volwassenen".

Lees ook: Marokko: bevolking eind 2021 volledig gevaccineerd

De initiatiefnemers vinden het ook niet nodig om kinderen bloot te stellen aan kinderziekten als cardiomyopathie, aderverkalking of immunologische ziekten, die soms de dood tot gevolg hebben. Dit soort situaties zijn over de hele wereld geregistreerd na de vaccinatie van sommige volwassenen.

In Marokko heeft het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd dat de leeftijdsgroep tussen 12 en 17 jaar gevaccineerd moet worden, ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar dat op 10 september begint. Het Pfizer-vaccin is volgens deskundigen het meest geschikt voor kinderen.

Bladna.nl