Zoeken

Marokko: opnames Indiana Jones 5 afgerond

6 december 2021 - 11:20 - Cultuur

©

De opnames van de vijfde aflevering van de Amerikaanse actiefilm Indiana Jones zijn vorige week afgerond in het Marokkaanse Fez. De opnames duurden ruim anderhalve maand.

In de afgelopen zes weken werd de filmcrew van Indiana Jones 5 in meerdere historische wijken van Fez gezien, waaronder de Mellah, Bab Semmarine en het Bab Boujloud plein.

Lees ook: Dode bij opnames Indiana Jones 5 in Marokko

Hespress vernam van het productiebedrijf dat de vijfde aflevering van Indiana Jones "de meest spectaculaire aflevering" zal zijn en dat de film nieuwe avonturen belooft. De opnames verliepen vlot maar werden gemarkeerd door het overlijden van de 54-jarige technicus Nic Cupac, die dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Fez. Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

De opnames van Indiana Jones zijn een economische meevaller voor de Marokkaanse stad, met de creatie van 7000 tijdelijke banen in de toerisme-, hotel-, transport- en artistieke sectoren, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Verfilming Indiana Jones in Marokko in de problemen

Disney heeft onlangs laten weten dat de release van Indiana Jones 5 met Harrison Ford en Antonio Banderas werd uitgesteld tot 2023 vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team