Zoeken

Verfilming Indiana Jones in Marokko in de problemen

2 november 2021 - 10:40 - Cultuur

©

Het Marokkaanse besluit om vluchten naar het Verenigd Koninkrijk op te schorten wegens de uitbraak van coronabesmettingen, heeft negatieve gevolgen voor de verfilming van de film "Indiana Jones", waarvan het vijfde deel momenteel in Marokko wordt opgenomen.

De opnames van Indiana Jones 5 zijn in oktober in Fez van start gegaan, maar de opschorting van de vluchten met het VK op 21 oktober heeft een negatief effect op de verfilming. Er bevinden zich momenteel in Fez meer dan 100 leden van de filmcrew om zich voor te bereiden op stuntachtervolgingen met driewielers en auto’s.

Lees ook: Opnames "The Alchemist" in Marokko uitgesteld

De Amerikaanse steracteur Harrison Ford, 79, Phoebe Waller-Bridge, 36, en andere acteurs zouden op 14 oktober in Marokko aankomen, na opnames in Italië, meldt The Sun. Volgens dezelfde bron vragen de regisseurs van de film zich nu ook af hoe ze alle crewleden terug naar huis krijgen. "Het vliegverbod heeft alles verpest," vertelt de bron aan de Britse media.

Lees ook: "Indiana Jones 5" wordt opgenomen in Marokko

In Londen, Glasgow en Northumberland werden de opnames van de serie ook verstoord door stormen, de coronapandemie en verwondingen van Harrison Ford. De verschillende tegenslagen hebben ertoe geleid dat de release van Indiana Jones 5, die oorspronkelijk gepland was voor de zomer van 2022, is uitgesteld tot 30 juni 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team