Zoeken

"Indiana Jones 5" wordt opgenomen in Marokko

16 juni 2021 - 12:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse steden Fez en Oujda krijgen deze zomer bezoek van de filmploeg van de vijfde "Indiana Jones"-film, meldt het Marokkaans cinematografisch centrum (CCM).

Op 7 juni zijn in Londen de eerste opnames gemaakt voor het vijfde deel van de avonturen van de archeoloog Indiana Jones, een rol die wederom wordt vertolkt door acteur Harrison Ford. Aan zijn zijde spelen Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (The Resident) en Thomas Kretschmann (Avengers: The Age of Ultron), meldt het CCM.

Het vijfde deel van deze serie van Lucasfilm wordt geproduceerd door Steven Spielberg, in samenwerking met Kathleen Kennedy, Frank Marshall en James Mangold, die zijn sporen heeft verdiend met de film Logan. De opnames in Marokko zullen worden verzorgd door de Marokkaanse producent Zakaria Alaoui en zijn bedrijf Zak Productions.

Met de opnames voor de vijfde film in de Indiana Jones-reeks is de lijst van grote internationale producties die in het koninkrijk zijn opgenomen weer verder gegroeid. Eerder zijn er opnames in Marokko gemaakt voor James Bond, Jason Bourne, Mission Impossible en de series Game of Thrones en Homeland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team