Zoeken

Marokko: onderzoek naar gesloopte villa’s op openbaar maritiem domein

4 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijkheden rondom de bouw van constructies op het publieke maritieme domein, die in verschillende steden van het koninkrijk worden gesloopt.

Het onderzoek richt zich op het identificeren van de personen die de administratieve procedures voor de eigenaren van deze huizen en villa’s hebben vergemakkelijkt, of die nalatig zijn geweest door toe te staan dat de betrokkenen zich op het publieke maritieme domein vestigden. De sloop van luxe huizen en villa’s op de stranden van Tetouan, Martil, Chefchaouen en andere Marokkaanse steden heeft lof en steun ontvangen van meerdere waarnemers, die pleiten voor een strikte handhaving van de wet.

Lees ook: Sloop illegale huisjes op strand Bouznika

In Chefchaouen hebben de lokale autoriteiten veiligheidstroepen ingezet om de sloopoperaties te begeleiden en mogelijke protesten in goede banen te leiden. In Martil hebben de bevoegde autoriteiten zich ingespannen om kwetsbare personen, die slachtoffer zijn van de sloop, tijdelijke huisvesting te bieden. De voortgang van de sloopwerkzaamheden wordt nauwlettend gevolgd door de diensten van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Massale sloopactie in Chefchaouen

De sloopoperaties worden gefaseerd uitgevoerd. Eerst gaan gemengde comités ter plaatse om overtredingen op te sporen en het aantal te slopen bouwwerken te inventariseren. Vervolgens vindt de feitelijke sloop plaats, na besluit van de prefect, in samenwerking met het bevoegde Openbaar Ministerie, de veiligheidsdiensten, de Koninklijke Gendarmerie, de hulpdiensten en de civiele bescherming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team