Zoeken

Dar Bouazza ruimt kustlijn op: vaarwel illegale gebouwen en geprivatiseerde stranden

12 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

In Dar Bouazza, een gemeente in de regio Nouaceur, hebben de regionale autoriteiten dinsdag een grootscheepse opruimactie opgezet om het publiek maritiem domein langs de Azemmourweg te bevrijden.

Het doel van deze actie is om zowel illegaal opgetrokken gebouwen als legaal gebouwde constructies zoals tankstations, privéscholen en commerciële instellingen te slopen, aldus bronnen van Al Akhbar. De stranden van Tamaris en Dar Bouazza zijn specifiek het doelwit van deze opruimactie.

Lees ook: Honderden illegale huisjes gesloopt bij Agadir

Er wordt gemeld dat invloedrijke individuen druk uitoefenen op de autoriteiten om bepaalde restaurants en bars aan het strand van Tamaris te sparen, zoals ook gebeurde tijdens een vergelijkbare actie in maart 2021. Toen werd geprobeerd het maritiem domein langs de kustlijn tussen Dar Bouazza en Tamaris te bevrijden, waarbij het toeristische belang werd benadrukt.

Lees ook: Sloopgolf bereikt Nador

Tijdens die operatie wisten luxe cafés en bars op de boulevard de sloop te overleven. Hun eigenaren hadden het publiek maritiem domein over een lengte van ongeveer zes kilometer aan het strand van Tamaris omgevormd tot privébezit, waarbij zij allerlei vormen van vermaak aan hun klanten boden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team