Zoeken

Café van hoge ambtenaar gesloopt in Tanger

16 mei 2024 - 23:30 - Marokko

©

De autoriteiten in Tanger hebben de terras van een café in de wijk "Trial Atlas" gesloopt. Het café behoorde toe aan een hooggeplaatste lokale functionaris. De reden voor de sloop: de terras was gebouwd op het openbaar domein "zonder wettelijke basis".

Deze sloop kadert in het kader van de naleving van de wet op het gebruik van het openbaar domein en de commerciële activiteiten. Bronnen ter plaatse benadrukken dat er in de komende dagen nog meer terrascafés in Tanger die illegaal het openbaar domein bezetten, hetzelfde lot zullen ondergaan.

Lees ook: Illegale panden van lokale politici gesloopt in Tanger

Deze actie is onderdeel van een bredere campagne om het openbaar domein in Tanger vrij te maken. Enkele dagen geleden hadden de autoriteiten al informele markten in de wijken Beni Makada en Mesnana laten verwijderen, die overlast veroorzaakten voor de omwonenden en het verkeer hinderden.

Lees ook: Tanger: illegale bouwwoede opnieuw de kop ingedrukt

Deze operaties worden met gemengde gevoelens bekeken. Sommigen zien het als een noodzakelijke maatregel om de wet en de openbare orde te handhaven, terwijl anderen vrezen dat het kleine handelaars en de lokale economie zal schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team