Zoeken

Massale sloopactie in Chefchaouen

29 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

In de gemeente Béni Bouzra, provincie Chefchaouen, is zaterdag een grootschalige sloopcampagne gestart van huizen en villa’s die op het maritieme domein in bepaalde kustdorpen van de gemeente zijn gebouwd.

In samenwerking met de gemeente Bouhmad zijn de autoriteiten van Béni Bouzra begonnen met het slopen van huizen en villa’s langs de kust in het dorp Aâraqoub. Sommige van deze bouwwerken zijn recent opgetrokken, terwijl andere al bijna 40 jaar bestaan, melden lokale bronnen.

Lees ook: Wat zit er achter de sloop van huizen en winkels in Imsouane?

De autoriteiten zijn de sloopoperatie gestart nadat ze de bewoners en eigenaren van deze gebouwen hadden gesommeerd om binnen drie dagen het gebied te verlaten. Deze mensen, evenals de inwoners van het dorp, hebben hun ongenoegen geuit over de snelle uitvoering van deze beslissing, voegen dezelfde bronnen toe.

Lees ook: Honderden illegale huisjes gesloopt bij Agadir

De operatie zal naar verwachting doorgaan en zich in de komende dagen uitbreiden naar andere kustdorpen, zoals Chmaâla, Sidi Stiha en Jnan Niche. Ook hier zullen luxe villa’s die op openbaar domein zijn gebouwd, worden gesloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team