Zoeken

Marokko zet 120 mobiele radars in

16 oktober 2022 - 09:00 - Marokko

©

In verschillende Marokkaanse steden worden binnenkort 120 nieuwe radars geïnstalleerd om de verkeersveiligheid te verhogen. De koninklijke gendarmerie en de nationale veiligheidsdienst (DGSN) hebben de apparaten dinsdag in ontvangst genomen.

Men beoogt de gedragsindicatoren van de weggebruikers buiten de bebouwde kom te verbeteren en de voorraden aan controleapparatuur uit te breiden, aldus een verklaring van het ministerie van Vervoer.

Lees ook: Casablanca: smile, je wordt gefilmd!

Het betreft hier 120 mobiele radars van de laatste generatie ter waarde van 9,1 miljoen dirham en 36 bedrijfsvoertuigen ter waarde van 5,8 miljoen dirham. De radars die werden geleverd aan de Koninklijke Gendarmerie hebben een actieradius van meer dan 1000 meter en kunnen een maximumsnelheid tot 250 km/u registreren. De DGSN ontving 110 motorfietsen van 750 CC en 20 motorfietsen van 1250 CC. Ook werden 13 bedrijfsvoertuigen geleverd voor een totaalbedrag van 24,2 miljoen dirham

Lees ook: Marokko: verkeersboetes betalen wordt verplicht

Met de nieuwe controleapparaten zal ook de aanwezigheid van controleambtenaren en de mechanismen voor het bestraffen van verkeersovertredingen opgedreven worden in de steden Rabat, Temara, Salé, Kenitra, Casablanca, Fez, Tanger, Marrakech en Agadir, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl