Zoeken

Casablanca: smile, je wordt gefilmd!

17 april 2022 - 15:40 - Marokko

©

De stad Casablanca heeft een centraal controle- en coördinatiecentrum opgericht om de verkeersveiligheid te verbeteren en de technologie via camera’s te integreren in het toezicht op het stadsverkeer.

De nieuwe dienst is gevestigd op het hoofdkwartier van de politieprefectuur van Casablanca. Afgelopen donderdag is deze dienst geopend door de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) en heeft twee hoofdonderdelen: videobewaking en verkeersbeheer.

Lees ook: Radarcontroles Marokko: boetes nu online te betalen

Het doel is de verkeersstroom in dit economisch en stedelijk centrum te regelen, noodoproepen op lijn 19 te ontvangen en politieoperaties op de openbare weg te begeleiden. Dit gebeurt in het kader van een eengemaakt, geautomatiseerd en operationeel geïntegreerd informatiesysteem.

In totaal zijn 210 camera’s geïnstalleerd op de hoofdwegen van de stad en langs de stedelijke snelweg. Het systeem wordt bestuurd vanuit een hoofdzaal met een videowand met 40 monitoren van 46 inch en een tweede zaal met 10 monitoren en 3 controlebalies.

Lees ook: Marokko: flitspalen brengen 66 miljoen dirham op

Er worden op afstand bediende camera’s gebruikt die horizontaal en verticaal kunnen bewegen. Ze kunnen in- en uitzoomen en zich aanpassen aan hun omgeving. Nachtzicht is ook mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team