Zoeken

Marokko: nieuwe militaire zone tegen ambities Algerije

23 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Te midden van de crisis met Algerije heeft Marokko een oostelijke militaire zone ingesteld die onder leiding staat van generaal-majoor Mohamed Miqdad. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt.

Na de noordelijke en de zuidelijke militaire zones heeft Marokko er nu een derde bijgekregen: de oostelijke militaire zone.

Lees ook: Satellietfoto nieuwe militaire basis bij Rabat

In het jongste nummer van hun tijdschrift melden de Royal Armed Forces dat op bevel van Koning Mohammed VI, opperbevelhebber en chef-staf van de Royal Armed Forces, luitenant-generaal Belkhir El Farouk, inspecteur-generaal en bevelhebber van de zuidelijke zone, op 5 januari 2022 in Errachidia de inwijdingsceremonie heeft geleid van het commando van de oostelijke zone, dat onder leiding komt te staan van generaal-majoor Mohamed Miqdad.

Lees ook: Marokko, een opkomende militaire macht in de regio

Generaal-majoor Mohamed Miqdad, de eerste commandant van de Oostelijke Zone, heeft bekendheid gekregen als strijder in het Sahara-conflict en heeft verschillende militaire leidinggevende functies bekleed, aldus dezelfde bron. De officier heeft uitgebreide ervaring in het leiden van militaire operaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team