Zoeken

Algerijnse militaire manoeuvres aan de Marokkaanse grens?

12 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

Op bevel van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, zou het Nationale Volksleger (ANP) op het punt staan grootscheepse militaire manoeuvres uit te voeren in de buurt van de Marokkaanse grens.

De Algerijnse president heeft het Nationale Volksleger opdracht gegeven om grootschalige militaire manoeuvres uit te voeren in de buurt van de Marokkaanse grens. Ze bereiden zich voor om op te treden, meldt de website Escsaharaui die dicht bij de separatisten van het Polisario staat, zonder echter details te geven over de datum.

Lees ook: Marokko: nieuwe militaire zone tegen ambities Algerije

Volgens de nieuwssite zullen de militaire oefeningen van het Algerijnse leger plaatsvinden in de tweede en derde regio en met echte munitie. De oefeningen zullen worden bijgewoond door belangrijke grond-, lucht- en zeegevechtseenheden en andere militaire takken. De Hoge Veiligheidsraad van het land heeft echter niet aangegeven op welke datum de manoeuvres zullen plaatsvinden.

Lees ook: Franse militaire experts: "Marokko wint oorlog met Algerije"

In februari heeft Marokko een derde militaire zone ingesteld: zone Oost. De zone heeft als doel om de plannen van Algerije te dwarsbomen en staat onder leiding van generaal-majoor Mohammed Miqdad, een officier met een grote ervaring in het uitvoeren van militaire operaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team