Zoeken

Militaire samenwerking Marokko-Groot-Brittannië versterkt

31 maart 2022 - 11:40 - Marokko

©

De betrekkingen tussen Marokko en Groot-Brittannië stonden centraal tijdens een ontmoeting in Rabat tussen de Britse Senior Adviseur voor Defensie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, luchtmaarschalk Martin Elliot Sampson, de afgevaardigde minister belast met de nationale defensieadministratie en de luitenant-generaal, inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en bevelhebber van de zuidelijke zone.

Volgens een verklaring van de Generale Staf van de Royal Armed Forces, is tijdens deze uitwisselingen met Marokkaanse en Britse functionarissen, het goede verloop besproken van de betrekkingen tussen de twee landen op verschillende gebieden. Ze bevestigden de uitbreiding van hun partnerschap tot de defensie-industrie en cyberveiligheid.

Lees ook: Eerste lading directe zeeroute Marokko-VK krijgt vorm

De Britse adviseur loofde tijdens de zitting het professionalisme van Marokko bij het handhaven van de regionale stabiliteit. Hij feliciteerde het koninkrijk met de vele hervormingen die het in verschillende sectoren heeft doorgevoerd en prees de gezamenlijke militaire commissies die regelmatig in Rabat en Londen bijeenkomen om de samenwerking optimaal te benutten, zoals de ontwikkeling van de interoperabiliteit van de strijdkrachten en de uitwisseling van ervaring en deskundigheid tussen de twee legers.

Lees ook: Marokko-VK: grote energieprojecten in de maak

De samenwerking tussen Marokko en Groot-Brittannië wordt geregeld door een kaderovereenkomst inzake militaire en technische samenwerking en een overeenkomst inzake de status van de strijdkrachten, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team