Zoeken

Marokko en VS bereiden African Lion 2022 voor

29 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Generale Staf van de Royal Armed Forces van de Zuidelijke regio’s organiseert tot 28 januari 2022 een algemene planning voor de voorbereiding van de gezamenlijke militaire oefening African Lion 2022.

Aan deze bijeenkomst wordt deelgenomen door Marokko en de Verenigde Staten, alsook door vertegenwoordigers van verscheidene andere landen. In opdracht van Koning Mohammed VI heeft de vergadering tot doel de voorwaarden vast te stellen voor de uitvoering van de verschillende activiteiten van African Lion 2022.

Lees ook: African Lion 2022: VS bevestigt organisatie in Marokko

Naast oefeningen in diverse operationele gebieden en in operaties tegen terroristische groeperingen, zullen de oefeningen land-, lucht-, zee- en CBRN-ontsmettingsoefeningen (nucleair, radiologisch, biologisch en chemisch) omvatten, aldus een verklaring van de generale staf van de Royal Armed Forces.

Lees ook: Amerikaanse generaal noemt veiligheidspartnerschap met Marokko "cruciaal"

Deze oefeningen, die zullen plaatsvinden van 20 juni tot 1 juli 2022 in de regio’s Agadir, Tan-Tan, Mahbes, Taroudant, Kenitra en Ben Guerir, zullen "multinationaal, multidomein en multifunctioneel zijn, teneinde de technische en formele operaties tussen de Royal Armed Forces en de strijdkrachten van de deelnemende landen te verbeteren, en de planning en uitvoering van gezamenlijke operaties in een multinationaal kader te oefenen", zo luidt de conclusie van de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team