Zoeken

Marokko en Frankrijk houden militaire oefeningen nabij Algerije

23 maart 2022 - 09:40 - Marokko

©

Sedert 1 maart trainen Franse strijdkrachten samen met de Royal Armed Forces in Errachidia, in de nieuwe en derde militaire zone van Marokko, in het kader van een gezamenlijke Marokkaans-Franse oefening met de naam "Chergui 2022". Deze internationale manoeuvres maken deel uit van de veiligheidssamenwerking tussen de twee landen.

Onder leiding van generaal-majoor Mohamed Miqdad, de eerste commandant van de Oostelijke Zone - de derde militaire zone van het koninkrijk - vindt in Errachidia, aan de Algerijnse grens, voor het eerst de Marokkaans-Franse oefening "Chergui 2022" plaats.

Lees ook: Algerije organiseert marine-oefeningen nabij Marokko

Dit manoeuvre was lang van tevoren gepland, aangezien "de planning van deze oefening sinds september vorig jaar gezamenlijk is uitgevoerd door de militaire commandanten in Frankrijk en Marokko", zegt een verklaring van de generale staf van de Royal Armed Forces. Chergui 2022 begon met technische oefeningen en grondverkenningen door Franse en Marokkaanse militaire piloten. De 4e Gevechtsluchtvaartbrigade (4ᵉ BAC) uit Clermond-Ferrand neemt deel aan de oefening, waaraan meer dan 100 soldaten van verschillende regimenten en gevechtshelikopters deelnemen.

Lees ook: Gezamenlijke oefening Marokkaanse en Amerikaanse Marine in Straat van Gibraltar

"Chergui 2022" is een gezamenlijke oefening voor strijdkrachten, die wordt gehouden in het kader van de verdedigingstaken inzake territoriale onschendbaarheid, met het doel de planningsmogelijkheden te versterken en de technische en functionele samenwerking tussen de luchtmachten van het de Marokkaanse en Franse legers te ontwikkelen. Het einde van de oefening is gepland op vrijdag 25 maart 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team