Zoeken

Marokko: 59% minder wereld-Marokkanen op bezoek

16 april 2021 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Uit het economisch rapport van Bank Al-Maghrib blijkt dat de bank optimistisch is over de Marokkaanse economie. Alleen de inkomsten uit toerisme en het bezoek van wereld-Marokkanen zijn wel drastisch gedaald.

"Deze dynamiek wordt aangestuurd door een tot dusver succesvolle vaccinatiecampagne en door goede klimatologische omstandigheden die de toegevoegde waarde van de landbouw versterken", staat er te lezen in het rapport waarin wordt aangegeven dat de landbouwcampagne 2020-2021 goed verloopt.

Daarnaast wordt er vermeldt dat de industriële sector sinds het begin van dit jaar een flinke achterstand heeft ingelopen. Aan het einde van 2020 kende de sector nog een krimp van 2,6%. In ruim drie maanden tijd is de krimp afgenomen tot 1,6%. Vooral de tabak-, petrochemische- en voedingsindustrie zijn bezig aan een goed eerste kwartaal van 2021. Ook de mijnbouw doet het met een groei van 8,9% beter dan in het eerste kwartaal van 2020. Toen groeide de sector met 3%.

De goede resultaten van de Marokkaanse industrie worden echter overschaduwd door problemen waarin de toeristische sector zich bevindt. Het aantal toeristen is met 79,8% afgenomen. Er zijn 92% minder buitenlandse toeristen dan normaal en 59% minder wereld-Marokkanen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team