Zoeken

Taghazout klaar om wereld-Marokkanen te verwelkomen

7 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

In het kader van de hervatting van de activiteiten voor het zomerseizoen van 2021, is de badplaats Taghazout bezig met een mobilisatie. De plaats, die wordt beschouwd als "uniek in zijn soort" en de "beste bestemming aan zee", verwacht binnenkort zijn eerste toeristen te verwelkomen.

Met de onlangs aangekondigde versoepeling van de beperkende maatregelen kunnen hoteliers eindelijk weer glimlachen. "Wij zijn gerustgesteld over het herstel van de situatie in de komende maanden, in de eerste plaats gezien de huidige gezondheidstoestand in Marokko, maar ook in de rest van de wereld", zegt Pascal Leprou, directeur van het eerste Hyatt Regency Resort dat zich opmaakt om binnen enkele dagen zijn deuren te openen in de baai van Taghazout, deelt L’Économiste mee.

In Marokko waait een wind van optimisme aan de vooravond van het zomerseizoen, ook al is de komst van wereld-Marokkanen en buitenlandse toeristen nog geen zekerheid. "Wij zijn er echter van overtuigd dat deze situatie een gelegenheid is om contacten te leggen met plaatselijke toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen, op wie wij ons zullen richten met aangepaste en aantrekkelijke aanbiedingen", aldus de directeur van het Hyatt Regency Resort. Bovendien komt het herstel op het juiste moment, met het ambitieuze plan voor de opleving van het toerisme dat in april jongstleden door het ONMT is gepresenteerd en dat het nationale en internationale toerisme een nieuwe impuls moet geven.

De professionals van de sector verwachten niet noodzakelijk een goed zomerseizoen, maar het herstel zal het in ieder geval mogelijk maken om het herfstseizoen en de eindejaarsvakanties voor te bereiden. De badplaats Taghazout ligt in het hart van de gouden driehoek van Marokko en maakt deel uit van het plan Azur, met een oppervlakte van 615 hectare aan zee. De baai van Taghazout bestaat uit verschillende toeristische en residentiële luxe hotels en heeft een strandclub, een medina en golf-, tennis-, surf- en voetbalacademies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team