Zoeken

Marokko: ondernemers wachten met ongeduld op wereld-Marokkanen

13 juni 2021 - 16:40 - Marokko

©

Nu de beperkende maatregelen in Marokko langzaam maar zeker worden opgeheven begint het binnenlandse toerisme weer op gang te komen. Steeds meer Marokkanen maken vooral uitstapjes naar de steden in het zuiden van het koninkrijk. Hoewel dit zorgt voor opluchting bij ondernemers in de toerismesector wachten ze nog altijd met smart op de komst van wereld-Marokkanen.

Sinds begin juni hebben hotels en hostels in de steden Agadir, Ouarzazate en Marrakech al enkele binnenlandse toeristen ontvangen in afwachting van de hervatting van het luchtverkeer waardoor er ook weer buitenlandse toeristen kunnen komen. Volgens de website Hespress hebben de ondernemers in de toerismesector vooral hun zinnen gezet op de komst van wereld-Marokkanen na 15 juni, om de noodlijdende sector weer nieuw leven in te plaatsen.

Lees ook: Voorwaarden voor reizen naar Marokko vanaf 15 juni

Binnen de Marokkaanse toerismesector bestaan er nog wel zorgen over de mogelijke invoering van een 10-daagse quarantaineplicht voor toeristen die vanuit Latijns-Amerika en Azië naar Marokko afreizen. Er wordt gevreesd dat deze regel in combinatie met de hoge ticketprijzen ten koste van het aantal toeristen zal gaan.

De toerisme-ondernemers zijn wel erg te spreken over het verlengen van de avondklok tot 23:00 uur en de ingebruikname van vaccinatiecertificaten. Dit maakt het voor buitenlandse toeristen mogelijk om naar het koninkrijk te reizen en maakt het ook makkelijker om binnen Marokko reizen te maken.

Lees ook: Belgische Marokkanen staan te popelen om naar Marokko te reizen

Vanaf 15 juni zullen er weer vluchten van en naar Marokko worden uitgevoerd. Voor reizigers zijn er nog wel enkele bijzondere voorwaarden van kracht om naar het koninkrijk te kunnen reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team