Zoeken

Marokko in militaire coalitie tegen Israël?

28 oktober 2023 - 13:00 - Marokko

©

De mogelijkheid van een grootschalige Israëlische grondinvasie in de Gazastrook zou kunnen leiden tot een aanzienlijke internationale reactie, volgens een voormalig topadviseur van het Pentagon. Marokko zou een extreme reactie kunnen hebben.

Douglas Macgregor, een voormalige Amerikaanse kolonel, vreest de oprichting van een uitgebreide internationale coalitie die het tegen Israël zou kunnen opnemen. Hij voorziet een verenigd front dat zich uitstrekt van Indonesië tot Marokko, in reactie op een dergelijk militair offensief.

Lees ook: Ex-premier Israël wil Arabische vredesmacht in Gaza, met Marokko als sleutelspeler

De situatie ter plaatse blijft verslechteren met, volgens berichten van Hamas, intense gevechten tussen zijn strijders en het Israëlische leger. Als reactie hierop heeft Israël zijn operaties opgevoerd, waarbij het 150 ondergrondse locaties in het noorden van Gaza heeft getarget, inclusief tunnelnetwerken en militaire installaties. Deze escalatie vindt plaats in een reeds gespannen context, gekenmerkt door een uitgebreide militaire operatie en aanvallen op een militaire installatie van Hezbollah in Libanon, zoals bevestigd door Israëlische militaire bronnen.

Lees ook: Israël evacueert diplomatiek personeel uit Marokko

De menselijke tol wordt steeds zwaarder. De Palestijnse autoriteiten doen melding van meer dan 7300 doden en 18.000 gewonden in de Gazastrook. Israël meldt aan zijn kant 1400 doden en meer dan 5000 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team