Zoeken

"Palestina is mijn thuis": Marokkanen demonstreren voor Palestina

30 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

Terwijl Israël zijn grondoffensief in de Gazastrook opvoert, tonen veel Marokkanen hun steun aan Palestina. Een nieuwe demonstratie vond plaats op zondag in Rabat.

"Palestina is mijn thuis" is te lezen op één van de honderden spandoeken die door de demonstranten zijn uitgerold. Naast de spandoeken, zwaaiden sommige demonstranten, waaronder kinderen, ook met Palestijnse vlaggen, terwijl anderen Palestijnse keffiehs droegen, een zwart-wit geruite sjaal om de nek of het hoofd, meldt Morocco World News. Een aantal demonstranten tekenden de Palestijnse vlag op hun gezicht als teken van steun. Eensgezind riepen de demonstranten op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren om een einde te maken aan de genocide op de Palestijnen. Deze demonstratie is slechts één van de vele die in Marokko zijn gehouden sinds de verrassingsaanval van Hamas en de Israëlische tegenaanval.

Lees ook: Gaza: Elon Musk wil internet herstellen met Starlink

Sinds vrijdag intensiveert het Israëlische leger zijn grondoffensief in de Gazastrook, waar ongeveer 2,4 miljoen Palestijnen wonen. De oorlog is "een nieuwe fase ingegaan", verklaarde de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallan, op zaterdag. Maandag maakte het Israëlische leger bekend dat haar troepen "tientallen terroristen hadden gedood die zich hadden verschanst in gebouwen en tunnels en die probeerden hen aan te vallen". Een gevechtsvliegtuig heeft specifiek een gebouw getroffen "met meer dan 20 Hamas-terroristen erin", aldus het ministerie, waarbij wordt gemeld dat er "600 doelen" waren getroffen, waaronder "wapenopslagplaatsen, tientallen lanceerposities voor antitankraketten, en schuilplaatsen gebruikt door Hamas" in 24 uur.

Lees ook: McDonald’s haalt zich woede van Arabische landen op hals

Naast het oorlogsgeweld heeft Israël de watervoorziening sterk verminderd en de aanvoer van elektriciteit en brandstof gestopt. "Het belemmeren van de hulp kan een misdaad zijn", reageerde de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) zondag tegen de pers. "Israël moet ervoor zorgen dat burgers in Gaza onmiddellijk voedsel en medicijnen ontvangen."

Bladna.nl