Zoeken

Marokko-Mauritanië: Walid Regragui zeer teleurgesteld in spelers

27 maart 2024 - 21:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui was erg teleurgesteld na het 0-0 gelijkspel in de oefenwedstrijd tegen Mauritanië op dinsdagavond.

"We kunnen niet tevreden zijn met een gelijkspel thuis," vertelde Regragui na afloop. "We speelden een slechte wedstrijd, vooral in de eerste helft. We waren te traag en vielen in hun valstrik. We maakten te veel fouten. In dit soort wedstrijden moeten we efficiënter zijn en winnen."

Lees ook: Walid Regragui verdedigt bekritiseerde spelers

Volgens Regragui waren sommige spelers vermoeid door de tweede wedstrijd in korte tijd. Daarom voerde hij een aantal wissels door en wijzigde hij de tactiek met vier nieuwe spelers.

De bondscoach benadrukte het belang van de wedstrijd. "De spelers moeten leren dat wedstrijden thuis moeilijker zijn. Tegenstanders komen hier met de intentie om een gelijkspel te halen en tijd te rekken. We hadden de wedstrijd moeten doordrukken, maar we speelden niet goed. De realiteit is dat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld."

Ondanks de teleurstelling is Regragui optimistisch over de kwalificaties voor het WK 2026. Marokko komt in juni uit tegen Zambia en Congo. "Over het algemeen was het een positieve periode, hoewel we graag wilden winnen. Een gelijkspel kan je niet gelukkig maken. We moeten snel oplossingen zoeken, zodat we in juni klaar zijn voor de kwalificaties van het WK 2026."

De Mauritaanse bondscoach was tevreden met het resultaat. "Het is een wonder om een 0-0 gelijkspel te halen tegen Marokko, op hun eigen terrein en voor hun eigen supporters," zei hij. "We kunnen alleen maar tevreden zijn met dit resultaat."

Lees ook: Walid Regragui spreekt over duo Ziyech en Diaz

"We spelen met onze capaciteiten en we hebben laten zien dat we een solide team zijn," vervolgde hij. "We misten wat diepgang in de aanval, maar we hadden een of twee kansen om de wedstrijd te winnen. We troffen echter een kwaliteitsteam tegenover ons. We zijn erg tevreden met dit resultaat. We zijn hiermee goed voorbereid op de confrontatie met Senegal in juni."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team