Zoeken

Walid Regragui verdedigt bekritiseerde spelers

26 maart 2024 - 20:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft de Marokkaanse spitsen Ayoub El Kaabi en Youssef En-Nesyri verdedigd tegen kritiek op hun vorm. De Atlas Leeuwen spelen dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mauritanië in Agadir.

"Jullie kennen mijn waardering voor En-Nesyri en El Kaabi," zei Regragui maandag tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. "Ze scoren voor hun clubs, en jullie zouden mij kunnen bekritiseren omdat ze niet scoren voor de nationale ploeg. Er kan een probleem van vertrouwen zijn, want als ze ons shirt dragen, kan dat moeilijk zijn. Degenen die in Marokko geboren of getogen zijn, kennen de waarde van het nationale team, en ik moet ze helpen zoals we met En-Nesyri deden tijdens het WK."

Lees ook: Walid Regragui wisselt van tactiek voor Mauritanië

Regragui denkt dat concurrentie de twee aanvallers kan motiveren om beter te presteren. "De concurrentie zal hen helpen en ze beter maken als ik ze hun kans geef. Het zijn topspitsen," zei hij. De Marokkaanse coach riep de fans ook op om de twee spelers te steunen.

"Het publiek moet ze steunen," zei Regragui. "De druk van sociale media en de pers heeft een impact. Geef de spelers liefde, dat kan het probleem oplossen. We hebben spelers die goede kansen creëren, en met hard werken zullen we de spits helpen om te scoren."

Lees ook: Walid Regragui spreekt over duo Ziyech en Diaz

Na hun overwinning op Angola (1-0) spelen de Atlas Leeuwen deze dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mauritanië in het Adrar stadion in Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team