Zoeken

Ombudsman ontvangt 500 klachten van Marokkaanse diaspora

19 maart 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In 2019 heeft de Marokkaanse diaspora 482 grieven en klachten naar de instelling van de ombudsman gestuurd. Dit verklaarde El Imahi Echchaer, een kaderlid van de instelling, zondag in Abidjan, in de marge van de informatie- en uitwisselingsdag die werd georganiseerd door het gedelegeerde ministerie belast met Marokkanen in Ivoorkust.

In totaal heeft de instelling van de bemiddelaar in 2019, "482 klachten en grieven ontvangen van Marokkanen in het buitenland, waarvan 247 overeenkomen met haar bevoegdheidsgebied en 235 werden doorverwezen", zegt El Imahi Echchaer, kaderlid van de studiedienst van de instelling aan MAP.

Onder deze klachten, ingediend door Marokkanen uit Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Canada, de Verenigde Staten, Mauritius, Hongarije, Libië, Mauritanië, Egypte, Syrië, Senegal en Gambia, bevinden zich 120 administratieve grieven, 76 klachten met betrekking tot onroerend goed, 35 landvorderingen en 14 zaken in verband met de uitvoering van rechterlijke beslissingen, aldus El Imahi Echchaer. De instelling van de Ombudsman ontving deze klachten en grieven rechtstreeks per e-mail, of via de digitale platforms van e-complaint en van de diplomatieke vertegenwoordigingen van Marokko.

De voorlichtings- en uitwisselingsbijeenkomst werd georganiseerd door de minister voor Marokkanen in het buitenland, Nezha El Ouafi, in het kader van een bezoek aan Abidjan en had als doel om de Marokkaanse diaspora op hoogte te brengen van de acties en maatregelen van 14 departementen en nationale instanties ten behoeve van Marokkanen in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team