Zoeken

Minister wil diaspora aansporen om in Marokko te investeren

9 november 2020 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De minister van Marokkanen in het Buitenland Nezha El Ouafi wil 500.000 leden van de Marokkaanse diaspora aansporen om te investeren in het koninkrijk. Dit zou tegen het jaar 2030 moeten gebeuren.

El Ouafi kondigde haar voorstel afgelopen week aan in de Tweede Kamer. Ze wil dat er meteen werk van wordt gemaakt en dat er een actieplan wordt opgesteld. Het project moet vooral hoogopgeleiden gaan aantrekken, zoals advocaten, hoogleraren en dokters.

Volgens de El Ouafi kunnen zij een bijdrage leveren aan projecten die momenteel in het land veel aandacht krijgen: milieu en duurzame energie.

De onderminister vertelt dat ze al een overeenkomst heeft gesloten met het ministerie van Financiën om de diaspora makkelijker toegang te verlenen tot het speciale fonds ’MDMA Invest Fund’ om in het land te investeren.

De beheerder van dit fonds is de minister van Financiën. De Marokkaanse diaspora kan een beroep doen op dit fonds als ze in het land willen investeren op het gebied van toerisme, onderwijs, industrie en gezondheidszorg. Zij kunnen hier dan een lening voor krijgen.

Binnenkort wordt er een platform gelanceerd om toekomstige projecten te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team