Zoeken

Marokkaanse consulaten: afspraken online regelen

15 februari 2021 - 13:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Er zullen geen wachttijden meer zijn bij Marokkaanse consulaten. De verantwoordelijke minister voor Marokkanen in het Buitenland zegt dat er voortaan online een afspraak gemaakt moet worden. Op deze manier moet de druk bij de consulaten afnemen.

Nezha El Ouafi zegt in een interview met de website Le360 dat Marokkanen in het buitenland voortaan online een afspraak kunnen maken als ze naar het consulaat moeten. Ze geeft aan dat consulaten hun werk over het algemeen goed doen, maar dat de medewerkers soms in een administratieve rompslomp terechtkomen. Daardoor worden aanvragen vertraagd. Een parlementaire commissie heeft een onderzoek gedaan naar het functioneren van de consulaten in het buitenland.

Voor identiteitspapieren en uittreksels kunnen de aanvragen ook online gebeuren. Wat betreft de geldigheid van Marokkaanse rijbewijzen in het buitenland, zegt El Ouafi dat er nog gekeken moet worden naar een oplossing hiervoor. Met name Franse Marokkanen ondervinden problemen. Samen met Frankrijk zal er naar de mogelijkheden worden gekeken.

Verder sprak El Ouafi over de rol van de Marokkaanse diaspora voor de ontwikkeling van het koninkrijk. Zij hoopt door middel van investeringen en kennisoverdracht dat Marokkanen in het buitenland hierin iets kunnen betekenen voor Marokko.

Bladna.nl