Zoeken

Marokko: kwalleninvasie op noordelijke stranden

21 juni 2022 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko zijn zwermen kwallen aangespoeld op de kust van de noordelijke regio. Dat zorgt voor veel bezorgdheid onder de zomergasten, maar ook bij de professionals uit de toeristische sector.

De zomer is slecht begonnen in Marokko. Naast de annulering van vluchten naar het koninkrijk als gevolg van de staking van het cabinepersoneel in Frankrijk, België, en andere Europese landen, moeten zomergasten en professionals uit de toeristische sector ook het hoofd bieden aan de invasie van kwallen op de stranden van de steden Al Hoceima, Driouch, Nador en Tetouan.

Lees ook: Toename kwallenbeten in Noord-Marokko

Buitenlandse en nationale toeristen vrezen de steken van de kwallen die pijnlijke brandwonden veroorzaken. Toerismeprofessionals vrezen voor de gevolgen van dit fenomeen voor hun zaken, ze rekenen namelijk op het zomerseizoen om financieel te herstellen van de coronacrisis, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokko: paniek om kwallen op Atlantische kust

Volgens wetenschappelijke bronnen is de aanwezigheid van de kwallen te verklaren door de stijging van de temperatuur van het zeewater ten gevolge van de klimaatverandering en door de afwezigheid van natuurlijke vijanden als gevolg van de intensieve visserij, die leidt tot een aanhoudende vermindering van de visbestanden. Intussen is er aan de kust van Al Hoceima een afname van de visbestanden geconstateerd en zijn vissers ook bang om last te ondervinden van de kwallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team