Zoeken

Toename kwallenbeten in Noord-Marokko

9 juli 2021 - 10:40 - Marokko

©

In het huidige zomerseizoen zijn er aan de kusten bij Tanger en Tetouan al meerdere toeristen gestoken door kwallen. Het gaat om meer gevallen dan er in de voorgaande jaren zijn geregistreerd.

Volgens experts heeft de wereldwijde klimaatverandering geleid tot een enorme toename van kwallen in de kustgebieden in het Middellandse Zeegebied. De beesten zouden hierdoor vanuit de diepzee naar de ondiepe kustwateren migreren.

Volgens het dagblad El Faro de Ceuta liggen er bij de kustplaatsen Fnideq en Martil meer kwallen in het water dan voorheen. Hoewel het gaat om kleine exemplaren is het effect van hun gif niet minder. Een kwallenbeet veroorzaakt naast een pijnlijke huid ook huiduitslag die zich over het hele lichaam kan verspreiden. In ernstige gevallen kan een beet leiden tot spasmes in de ledematen. De symptomen houden doorgaans niet langer dan een dag aan.

In de Marokkaanse kustplaatsen in het noorden van het land worden toeristen opgeroepen om alert te blijven als ze de zee ingaan, om te voorkomen dat ze in aanraking komen met de ongewervelde zeedieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team