Zoeken

Marokko: verspreiding kwallen baart autoriteiten zorgen

17 november 2022 - 07:00 - Marokko

©

Om meer inzicht te krijgen in de verspreiding van kwallen die de kusten overspoelen, zal Marokko een onderzoeksprogramma starten. Daartoe werd een resolutie aangenomen om de instandhouding en het duurzaam gebruik van de natuurlijke rijkdommen van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee te waarborgen.

De door de Algemene Visserijcommissie voor de Middellandse Zee (CGPM) van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) aangenomen resolutie, past in het beleid van duurzaam beheer van de visbestanden, een prioriteit voor de mediterrane landen, meldt Aujourd’hui le Maroc. Het doel is de voedselzekerheid en het levensonderhoud te garanderen van honderdduizenden mensen.

Lees ook: Marokko: kwalleninvasie op noordelijke stranden

Naarmate de zeetemperatuur stijgt, wordt de verspreiding van kwallen een steeds groter probleem in de Middellandse Zee. Ze bedreigen de visbestanden omdat ze de eieren en larven opeten.

Lees ook: Marokko en EU evalueren visserijovereenkomst

Er zal een onderzoeksprogramma worden ontwikkeld voor bepaalde soorten die van invloed zijn op de visserij, de aquacultuur en het toerisme. Het gaat erom een wetenschappelijke aanpak te kunnen ontwikkelen die als basis kan dienen voor een oplossing in het hele verspreidingsgebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team