Zoeken

Toeristen massaal terug in Noord-Marokko

19 augustus 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het noorden van Marokko is tijdens dit zomerseizoen één van de favoriete bestemmingen van binnenlandse toeristen. Hoteliers, caféhouders en restauranthouders in de regio zijn hier heel blij mee en hopen dat deze trend tot het einde van de zomer zal aanhouden.

Met veel mooie landschappen en talrijke toeristische troeven, is het noorden van Marokko door heel wat Marokkaanse families uitgekozen om er de zomervakantie door te brengen. Hoteliers, caféhouders, restauranthouders en professionele actoren van het toerisme in de regio, zijn blij dat veel Marokkanen, ondanks de hoge kosten van het verblijf, deze keuze maken. Ze hopen dat dit tot het einde van de zomer blijft aanhouden.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

De toeristische logiesverstrekkende bedrijven in de belangrijkste badplaatsen van de regio zijn sinds begin augustus volgeboekt. Daardoor komt er eindelijk een financieel herstel in zicht, nadat de coronacrisis de sector twee jaar lang nagenoeg gesloten hield. De toestroom van toeristen in het Noorden is ook een resultaat van promotieacties van de Regionale Raad voor Toerisme van Tanger-Tetouan-Al Hoceima (CRT-TTA), met de steun van het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT), om het herstel van het toerisme te stimuleren.

Het charmeoffensief heeft het mogelijk gemaakt om het toeristische potentieel van de noordelijke kustgebieden voor het voetlicht te brengen en draagt eveneens bij tot de toeristische inkomsten van de regio en zelfs van het koninkrijk. Het is aan deze acties te danken dat de stranden van Al Hoceima, ruim voor de Eid ul-Adha-vakantie, door toeristen werden overrompeld. Chefchaouen trok zowel nationale toeristen als wereld-Marokkanen aan met zijn prachtige wilde stranden, waaronder Stehat, en zijn mythische berg- en kustlandschappen.

Lees ook: Marokkanen liefst naar Noord-Marokko voor zomervakantie

De belangrijkste badplaatsen van het noorden hebben geprofiteerd van investeringen in grote toeristische infrastructuurprojecten, om de aantrekkingskracht van de regio te vergroten. Dat is ook het geval van Tanja Marina Bay in Tanger. Andere steden zoals Tetouan en Al Hoceima zullen eveneens profiteren van belangrijke infrastructuurprojecten, zoals met name het "geïntegreerd programma voor economische en stedelijke ontwikkeling van Tetouan" en "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team