Zoeken

Veiligheid op Marokkaanse stranden opgeschroefd

19 juni 2022 - 19:00 - Marokko

©

Zo’n 3315 strandwachten zullen tijdens het zomerseizoen de veiligheid van de vakantiegangers verzekeren. Ze worden verdeeld over de verschillende Marokkaanse stranden, onder toezicht van 225 coördinatoren.

Om reddingsoperaties te versnellen en te vergemakkelijken, heeft de Civiele Bescherming zijn interventiemiddelen en -instrumenten verder uitgebreid. Het gaat om 20 extra reddingsboten, 10 waterfietsen, 200 duikvinnen en 100 reddingsboten, 800 boeien, 100 reddingsvesten, 100 verrekijkers en 600 parasols.

Lees ook: Dit zijn de properste stranden in Marokko (Blauwe vlag)

Tijdens de aanwervingsfase werden de seizoengebonden badmeesters opgeleid in redding en eerste hulp op zee, onder toezicht van professionele badmeesters en artsen die verbonden zijn aan de Civiele Bescherming. Ze kregen ook een vorming in communicatietechnieken onder toezicht van het arbeidsbureau Anapec.

Lees ook: Taghazout bij beste reisbestemmingen in 2022

Wat betreft de statistieken over verdrinkingen die in de loop van het afgelopen jaar op de nationale stranden zijn geregistreerd, heeft de Civiele Bescherming bekendgemaakt dat er 33.061 gevallen zijn geregistreerd, waaronder 94 sterfgevallen. Bij reddingsoperaties werden 32.945 mensen gered, terwijl 22 mensen als vermist werden opgegeven, de meesten op onbewaakte stranden. Het grootste aantal verdrinkingen werden geregistreerd in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team