Zoeken

Toerisme: Noord-Marokko verwacht recordseizoen

23 juni 2023 - 23:30 - Marokko

©

De toeristische bestemmingen in het noorden van Marokko bereiden zich voor op het hoogzomerseizoen dat van start gaat zodra de school is afgelopen. Hun doel is om de 3 miljoen toeristen van 2022 te overschrijden, dankzij de vele stranden met een Blauwe vlag en de geplande evenementen in de regio van Tanger.

"We maken ons op voor het hoogseizoen. Er zal zeker een grote toeloop zijn na het einde van de baccalaureaatsexamens", zegt de manager van een van de meest exclusieve restaurants in de Marina van Tanger. De autoriteiten en professionals uit de toeristische en horecasector verwachten deze zomer een enorme toestroom van nationale en buitenlandse toeristen naar Tanger en de andere noordelijke steden. Van Tanger tot Chefchaouen, via Tetouan, Martil en alle mediterrane badplaatsen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, is het alle hens aan dek voor de komst van bezoekers en zomergasten, schrijft Les Inspirations Éco.

Er is een groots programma opgezet om de steden op te frissen en ook de verschillende stranden in de regio zijn klaar voor wat naar verwachting een recordzomer zal worden. Op het paradijselijke strand Dalia, op een steenworp afstand van de haven Tanger Med, zijn de zomeranimatie en de noodzakelijke veiligheids- en milieumaatregelen al functioneel, net als op het gemeentestrand van Tanger. Tien van de 27 stranden die het label "Blauwe Vlag" hebben gekregen voor de zomer van 2023, liggen trouwens in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, met name Achkar en Ba Kacem, gelegen aan de Atlantische kust van Tanger, het strand van Dalia, Oued Laou en de jachthaven van Al Hoceima, om nog maar te zwijgen van de populaire badplaatsen M’diq en het strand van Riffiine.

De hoteliers doen er ook alles aan om van de zomer een succes te maken. "We zijn optimistisch. Ik denk dat het toeristische seizoen, vooral het hoogseizoen, een goed seizoen gaat worden. Ook omdat Tanger een van de steden is die is uitgekozen om een aantal wedstrijden van de U23 African Cup of Nations te hosten," vertelt Ali Kadiri, voorzitter van de regionale hoteliersvereniging (Tanger-Tetouan-Al Hoceima). Volgens hem is dit evenement, "in combinatie met de toename van het gebruikelijke aantal bezoekers tijdens de zomer, een bron van optimisme voor toeristische exploitanten en hotels". Ze hopen een nieuw bezoekersrecord te vestigen, na de 3 miljoen toeristen van vorig jaar.

De vervroegde start van Operatie Marhaba 2023 begin juni en de viering van Eid ul-Adha, zijn extra elementen die een dynamische start van het zomerseizoen beloven. De hele noordelijke regio hoopt de prestaties van vorig seizoen te kunnen herhalen. Het aantal toeristen dat in 2022 in Tanger en de noordelijke regio aankwam, lag, tot de vreugde van de professionals in de sector, rond de 3 miljoen. Daardoor is het noorden van Marokko een van de belangrijkste toeristische centra van het Koninkrijk geworden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team