Zoeken

Dit zijn de vuilste stranden van Marokko deze zomer

26 juni 2022 - 16:20 - Marokko

©

Het ministerie van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling heeft vrijdag haar jaarlijkse rapport gepubliceerd over de kwaliteit van het zwemwater en het strandzand in Marokko. Daaruit blijkt dat 23 Marokkaanse stranden niet conform zijn.

Het conformiteitspercentage van zwemwater is volgens het rapport sinds 2017 stabiel gebleven. Van de 493 meetstations waren er slechts voor 430 voldoende monsters beschikbaar voor classificatie. Daarvan zijn 379 meetstations (of 88,14%) van een microbiologische kwaliteit overeenkomstig met de eisen van de Marokkaanse norm NM.03.7.199, aldus het rapport over de "controle van de kwaliteit van het zwemwater en het zand van de stranden in het koninkrijk" voor 2022.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

Bovendien zijn 51 badzones (11,86%) niet-conform verklaard, omdat ze vervuild zijn door lozingen van afvalwater en hoge concentraties zwemmers, in combinatie met een ontoereikende hygiëne-infrastructuur en omwille van de klimaatverandering, met name verontreinigd regenwater dat via de waterwegen rechtstreeks op de stranden terechtkomt, aldus de resultaten van het rapport.

Lees ook: Dit zijn de properste stranden in Marokko (Blauwe vlag)

De 51 ongeschikte badzones zijn verdeeld over 23 stranden die tot vijf kustgebieden behoren, namelijk Tanger-Tetouan-Al Hoceima (25), Rabat-Salé-Kenitra (11), Casablanca-Settat (11), Souss-Massa (3) en Dakhla-Oued Ed-Dahab (1).

Volledige lijst van afgeraden stranden:

 Tanger-Teetouan-Al Hoceima : Sabadilla, Rmod (Lmoud), Torres, Les amiraux (Playa Blanca), Tanger Municipale, Markala, Jbila III, Sidi Kacem, Asilah Port, Petite Plage.

 Rabat-Salé-Kenitra : Salé, Rabat, Temara, Sid El Abed, Aïn Atiq

 Casablanca-Settat : Essanawbar (David), Grand Zenata, Nahla, Aïn Sebaâ, Chahdia, Oued Merzeg, Lalla Aicha Bahria.

 Souss-Massa : Aghroud.

 Dakhla-Oued Ed Dahab : Likheira

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team