Zoeken

Marokko reageert op kritiek Spanje over migratiebeheer

6 maart 2022 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft eind deze week gereageerd op de kritiek van Spanje over het het beheer van de migratiestromen door Rabat, na de bestorming van de grens van Melilla door honderden migranten uit sub-Sahara Afrika.

Regeringswoordvoerder Mustapha Baitas verklaarde dat Marokko "enorme middelen heeft ingezet voor het beheer van de illegale immigratie".

Lees ook: Bestorming Melilla: Spanje bekritiseert passiviteit Marokko (video)

"Marokko, zoals het reeds herhaaldelijk heeft benadrukt, mobiliseert enorme middelen voor de migratiekwestie en de controle van zijn kusten die zich over 3500 km uitstrekken", aldus Baitas. Marokko heeft gekozen voor "een menselijke aanpak" en is niet enkel een "land van doorreis maar ook een land van opvang".

Mustapha Baitas herinnerde er ook aan dat de Europese Unie "een belangrijke partner is voor Marokko in het beheer van de migratiestromen".

Lees ook: Marokkaanse agenten gewond, sommigen overleden, bij grens Melilla

Ongeveer 350 migranten afkomstig uit landen van sub-Sahara Afrika slaagden er donderdag in de vroege ochtend in, om de grenshekken tussen Marokko en Melilla te beklimmen. Een dag eerder waren al 491 migranten in de enclave aangekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team